Patricia Field: Η θρυλική στυλίστρια του sex and the city αποκτά έδρα στη… Μύκονο!





Μιλώντας με την Patricia Field της ζητάω να μας πει ιστορίες από τα θρυλικά πάρτι και fashion shows στο κατάστημά της στη Νέα Υόρκη, αλλά εκείνη προτιμά να μιλήσει για την art fashion πλατφόρμα που λάνσαρε online μετά το κλείσιμο του καταστήματός της – καθώς εκεί αφιερώνει πλέον όλο το χρόνο της.

Η costumedesigner δουλεύει με καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο για να δημιουργήσουν μοναδικά κομμάτια σε μια εποχή που τα mega brands προωθούν τη μαζοποίηση. «Στο χώρο της μόδας επικρατεί μια σύγχυση, κυρίως μετά την επικράτηση των megabrands. Όμως, η μόδα είναι τέχνη και η τέχνη χρειάζεται ελευθερία για να εκφραστεί. Είναι θλιβερό η μόδα να στοχεύει μόνο στο κέρδος και όχι στη δημιουργικότητα» λέει χαρακτηριστικά.

Αυτή η πλατφόρμα ενέπνευσε και τον Έλληνα σχεδιαστή να συνεργαστεί μαζί της φέτος σε ένα πρότζεκτ που έχει τρία σκέλη. Το πρώτο σκέλος είναι μια συλλογή με μοναδικά κομμάτια σε όλα τα μεγέθη που έχει φτιάξει ο σχεδιαστής και στα οποία έχουν επέμβει καλλιτεχνικά έξι εικαστικοί που συνεργάζονται με την Patricia. Το «θέμα» που τους δόθηκε για να εμπνευστούν ήταν η Ελλάδα και οι δημιουργίες είναι ο ορισμός του art fashion αντικειμένου.
Όποιος αποκτήσει τα συγκεκριμένα κομμάτια θα μπορεί να φορά ένα έργο τέχνης. Παράλληλα, ο Απόστολος και η Patricia δημιούργησαν και συνυπογράφουν μαζί μια capsule συλλογή, με Τ-shirts, bomberjackets, καπέλα και άλλα fashion αντικείμενα, η οποία αποτελεί το δεύτερο σκέλος της συνεργασίας τους. Το τρίτο σκέλος αφορά στο pop up store μαγαζί του Απόστολου Μητρόπουλου στη Μύκονο, όπου φέτος θα έχει παρουσία και η Patricia Field, καθώς σε αυτό θα πωλούνται αποκλειστικά όλα τα κομμάτια της συνεργασίας τους. Μάλιστα, οι δύο φίλοι και συνεργάτες θα κάνουν ένα μεγάλο πάρτι στις 19 Ιουλίου στο Jackie O’ στη Μύκονο με παρόντες και τους έξι εικαστικούς που ανέλαβαν να τροποποιήσουν τις δημιουργίες του σχεδιαστή.

«Στην Patricia εκτιμώ την ενέργεια και τη ζωντάνια που έχει και το γεγονός ότι δουλεύει πάρα πολύ σκληρά» μας λέει ο Απόστολος, που δηλώνει ευτυχής για τη συνεργασία τους και τυχερός που μπήκε στη ζωή του. Πώς βλέπει η Patricia, η οποία έχει ελληνικές ρίζες, το στιλ των σύγχρονων Ελληνίδων; «Παλιότερα θα σου έλεγα ότι το στιλ των Ελληνίδων μού θυμίζει αυτό των Ιταλίδων, αλλά πλέον –και με αυτά που είδα στο MadWalk– νιώθω ότι οι Ελληνίδες έχουν εξελιχτεί πάρα πολύ και έχουν ένα πολύ cool και μοναδικό στιλ».