Παππάς καλεί ΝΔ να στηρίξει Πολύδωρα στο τιμόνι του ΕΣΡ




Να στηρίξει την πρόταση της κυβέρνησης για την τοποθέτηση του Βύρωνα Πολύδωρα στο τιμόνι του ΕΣΡ καλεί τη ΝΔ ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ζητώντας από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επιδείξει «στοιχειώδη αίσθηση συνταγματικής ευθύνης». Σύσσωμη η αντιπολίτευση, ωστόσο, απορρίπτει την κυβερνητική πρόταση. Το απόγευμα της Δευτέρας η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα έχει το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


«Η ΝΔ έχει την υποχρέωση να αποδείξει ότι έχει τη στοιχειώδη αίσθηση συνταγματικής ευθύνης και να συμβάλλει στη συγκρότηση ΕΣΡ» αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί της Κυριακής ο κ. Παππάς.

«Επαναλαμβάνουμε. Η αρμοδιότητα για όποιον νέο διαγωνισμό για τηλεοπτικές άδειες είναι πλέον στο ΕΣΡ, όπως προέβλεπε από την αρχή ο Ν. 4339/15. Η δικαιολογία των αρμοδιοτήτων δεν υπάρχει για τη ΝΔ.

» Ουδείς αντιλαμβάνεται ποιες προϋποθέσεις, ή μήπως δικαιολογίες, θέτει για ακόμα μία φορά. Η ΝΔ έχει την υποχρέωση να αποδείξει ότι έχει τη στοιχειώδη αίσθηση συνταγματικής ευθύνης και να συμβάλλει στη συγκρότηση ΕΣΡ αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Με μια κίνηση, από την οποία προσδοκούσε είτε ότι θα κέρδιζε τη συγκατάθεση της ΝΔ στη συγκρότηση του ΕΣΡ είτε ότι θα στρίμωχνε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη γωνία, το Μέγαρο Μαξίμου πρότεινε για επικεφαλής της ανεξάρτητης Αρχής τον Βύρωνα Πολύδωρα, ο οποίος συναντήθηκε το Σάββατο με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Ο τελευταίος θα προεδρεύσει, τη Δευτέρα, στη νέα Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής (5 μ.μ.) για τη συγκρότηση του ΕΣΡ. Η εντολή του πρωθυπουργού είναι η Διάσκεψη των Προέδρων να πραγματοποιηθεί, αφού κατατεθεί στη Βουλή η νέα νομοθετική ρύθμιση, που θα επιχειρεί να ρυθμίσει προσωρινά το τηλεοπτικό τοπίο.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση, ωστόσο, αντέδρασε αρνητικά στην πρόταση της κυβέρνησης για τον Βύρωνα Πολύδωρα. Η ΝΔ ξεκαθάρισε ότι ο κ. Πολύδωρας δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να αναλάβει την ηγεσία του ΕΣΡ, κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση για επικοινωνιακά παιχνίδια.

«Όχι» της ΝΔ στην υποψηφιότητα Πολύδωρα για το ΕΣΡ
Ανακοίνωσε, μάλιστα, δική της νομοθετική ρύθμιση, για να επιστραφούν στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης όλες οι αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πολύδωρας διεγράφη από τη ΝΔ το 2013, όταν καταψήφισε τον ΕΝΦΙΑ, ενώ δήλωσε «παρών» στις ψηφοφορίες για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας (υποψηφιότητα Στ.Δήμα) το 2014.

Δεν γίνεται δεκτός ο υπουργός της ζαρντινιέρας, ήταν η αντίδραση της Δημοκρατικής Συμπρατάξης, η οποία στην ανακοίνωσή της σημείωσε ότι πρόκειται για το πρόσωπο που πρότεινε τη σύμπραξη του χώρου από τον οποίο προέρχεται με τη Χρυσή Αυγή.

Αρνητικό στο πρόσωπο του Βύρωνα Πολύδωρα ήταν και το Ποτάμι, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν παίζει με τους θεσμούς.

Το ΚΚΕ δήλωσε ότι δεν θα πάρει μέρος σε παιχνίδια και παζάρια για το μοίρασμα της πίτας των ΜΜΕ, ενώ η Ένωση Κεντρώων δεν διευκρινίζει αν θα ψηφίσει τον Β.Πολύδωρα, αλλά επισημαίνει ότι για να υπάρχει αποτέλεσμα στη Διάσκεψη των Προέδρων, πρέπει η κυβέρνηση να αποφύγει κάθε παράπλευρη νομοθετική πρωτοβουλία και να μετατεθούν όλες οι αρμοδιότητες στο ΕΣΡ.

Ο Μητσοτάκης στον Πρόεδρο

Εξάλλου, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει το μεσημέρι της Δευτέρας συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. Τη συνάντηση ζήτησε ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.