Βγήκε το πρώτο γατίσιο μουσικό άλμπουμ!!!!




Το άλμπουμ "Μουσική για γάτες" κυκλοφόρησε 14 Οκτωβρίου.
O Αμερικανός βιολοντσελίστας Ντέιβιντ Τέι μπορεί να είναι αλλεργικός στις γάτες αλλά αφιέρωσε το ταλέντο, τις γνώσεις και τον χρόνο του στη δημιουργία ενός γατίσιου μουσικού Αλμπουμ . Γιατί και οι γάτες θέλουν την κλασσική μουσική τους. Η σύνθεση της μουσικής που περιλαμβάνει το άλμπουμ αποτελείτε από οικείους θορύβους, ρονρονίσματα και ήχους που παραπέμπουν στον θηλασμό.


Ο 60χρονος συνθέτης ο οποίος είναι μέλος της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας των ΗΠΑ και ερευνητής μουσικολογίας που διδάσκει στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ εξήγησε ότι διαθέτει περίπου 26 όργανα τα οποία αναπαράγουν τον ήχου που δημιουργεί την αίσθηση της ευτυχίας ο οποίος δεν είναι άλλος από το…γουργουρητό.

Η παρουσίαση του έργου του έγινε στο στο Lady Dinah's Cat Emporium, το οποίο είναι ένα από τα δύο μπαρ για γάτες στο Λονδίνο (ναι οι γάτες έχουν και μπαρ). Στο κέντρο του εν λόγω γατο-μπαρ, δεσπόζει ένας τεράστιος κορμός μπαομπάμπ ενώ τριγύρω υπάρχουν καλαθάκια για ξάπλες, ονυχοδρόμια και παιχνίδια για τις γάτες. Οι γάτες πρέπει να έχουν κάνει κράτηση ένα μήνα πριν (όχι οι ίδιες, τ’ αφεντικά τους ενώ κοστίζει 6 λίρες κατά γάτο για μιάμιση ώρα διασκέδασης χωρίς τα αναψυκτικά και τα γλυκά.

Ο συνθέτης διευκρίνισε ότι αρχικά χρησιμοποιεί μουσικά όργανα αλλά στη συνέχεια οι ήχοι τροποποιούνται μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή για να γίνουν πιο «οικείοι» για τα ζώα.

Εντωμεταξύ, μόλις η μουσική ξεκίνησε ένας ασπροκόκκινος γάτος, ο Ντόνι, έρχεται σε κέφι και εγκαταλείπει αμέσως το αγαπημένο του παιχνίδι –ένα ψεύτικο ποντικάκι– και πλησιάζει τον βιολοντσελίστα ενώ η Λίζι, μια μαύρη γάτα με άσπρα σοσόνια στα πίσω πόδια, κοιτάζει γύρω της με περιέργεια.
Η Λορίν Πιρς ιδιοκτήτρια του μπαρ, δήλωσε ότι στην αρχή διατηρούσε τις αμφιβολίες της για το κατά πόσο οι γάτες θα εκτιμούσαν την μουσική του Τέι στην συνέχεια όμως διαπίστωσε ότι οι γάτες έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και αντέδρασαν θετικά.

Τελικά οι γάτες μπορούν να αποκτήσουν μουσική παιδεία…Εμείς δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε και εις ανώτερα.